Energier och helande. Del 2

Emellanåt får jag frågan: ”är det inte jobbigt att stå en hel timme med händerna så där?” Det korta enkla svaret på detta är: ”Nej.” Men det finns ett långt svar också, och det kommer här:

Jag börjar alltid med att lägga mina händer på klientens huvud, på varsin sida och över öronen. Anledningen till att jag börjar där är att klienten ofta känner sig omhändertagen då. En klient menade att hennes tankar slutade rotera när jag höll om hennes huvud. Efter ett par minuter byter jag position och håller om klientens bakhuvud, så att fingrarna vilar i ”gropen” där ryggraden övergår till skallen. Det är här och då det börjar hända saker!

Oftast får jag en omedelbar bild över energiflödet i klientens kropp. Fastän jag blundar så får jag en bild (typ en röntgenbild) framför mig av kroppens alla system. Vävnader och organ framträder, men framför allt får jag en bild av kroppens alla leder. Blockeringar framträder som mörkare områden och om jag tittar närmare på dessa områden så kan jag ibland se tydligare bilder av blockeringarna. Blockeringarna är inte enbart fysiska. Jag kan även se emotionella och ”stressade” punkter. Dvs känslor och stressrelaterade blockeringar.

Det här är oerhört praktiskt. Det ger mig omedelbar information om var reikin kommer att arbeta och det ger mig information om hur jag kan hjälpa till på allra bästa sätt.

Sen går reikin som en dans för min del. :-) Jag anpassar mina händers positioner efter informationen jag fått och kan rikta energiflödet till de blockeringarna jag stött på. Jag är fullt fokuserad på det som sker och ger klienten mitt absolut bästa.

Jag avslutar alltid sessionen med en chakrabalansering. (Har jag nu rört om i klientens energi så vill jag ju att allt flödar som det ska efteråt.)
Jag renar även auran, försluter energikanalen och ser till att reikin fortsätter flöda i klienten när denna lämnar britsen.

Så – kan jag laga det som är trasigt?
Nej, så enkelt är det förstås inte. Fastän jag kan se blockeringarna i kroppen (t ex ett artrospåverkat knä) så kan jag ju inte få bort artrosen. Det jag kan göra (och har gjort ett flertal tillfällen) är att öka blodcirkulationen i området så att knäet får lite avlastning. Det i sin tur brukar betyda lättnader i värk och smärta.

Kan jag se sjukdomar och tumörer?
Nej. När jag ser blockeringar så kan jag inte avgöra exakt vad de är. När jag ser en blockering i livmodern så kan det precis lika gärna vara pga klimakteriebesvär, en lätt infektion, menssmärtor eller andra helt normala tillstånd. Om jag ser en blockering i en kvinnas bröst så innebär det INTE att det är bröstcancer. Det kan precis lika gärna vara träningsvärk, ömma körtlar eller t om hjärtchakrat.

Berättar jag vad jag har sett för klienten?
Ja, absolut. Jag är väldigt noga med att berätta allt som har framkommit vid sessionen. De här samtalen är precis lika viktiga som reikin själv och kan vara mycket läkande och insiktsfulla.

Dagen efter reiki återkopplar jag alltid till klienten med följande fråga: ”Nu har det gått ungefär ett dygn, hur har du haft det efter reikin?” Anledningarna till detta är flera. 1) Jag vill veta om klienten har fått några utrensningar så att jag kan tipsa om hur dessa lättast stillas. 2) Jag vill kunna besvara frågor om sådana uppstått sedan vårt möte. 3) Jag vill att klienten ska veta att jag faktiskt bryr mig om henne/honom.

Ja, en reikisession är ett äventyr för min del och därför är det inte det minsta jobbigt att stå i 60 minuter. Jag hoppas att jag har kunnat besvara frågan!

Vad tänker du när du läser det här? Ställ gärna frågor! Jag vill gärna besvara dem så gott jag kan utifrån hur jag arbetar.
Kramar till alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *