Energier och helande. Del 3

Människor som inte känner till reiki ställer inledningsvis alltid samma fråga: ”Vad är reiki?”
När jag har besvarat den så gott jag kan (det är en stor och komplex fråga) så brukar följande fråga ställas från dem som är skeptiker: ”Så då kan du fixa mitt knä? Det vore bra för det har inte läkarna kunnat.”

Det här är intressant. Jag undrar alltid varför det ställs helt andra krav på mig och andra healers än på läkarna? Jag undrar också varför folk i allmänhet slukar den ena medicinen efter den andra utan att fundera över biverkningar, men är oroliga för vad reikin kan göra med dem?

Reiki är en naturlig sak. Reiki är japanska och består av två ord rei (som betyder ”universell”) och ki (som betyder ”livsenergi”). Allt som finns omkring oss flödar av energi – träd, växter, djur, vi människor och även alla skapade ting. Energierna inom oss pendlar hela tiden. Ibland är vi fulla av energi och livsglädje och ibland är vi trötta och nedstämda. Den här energin kan vi påverka. När vi har låg energi kan vi förbättra den genom att göra saker som tillför energi. Exakt vad det är varierar från person till person.

När du kommer till mig och får reiki så ser jag över din energi och balanserar upp den. Kanske har du väldigt mycket energi i huvudet (tankar som roterar) men väldigt lite i benen (dålig ork)? Då ser jag till att energin flödar jämt i din kropp.
Om en klient har ont på ett specifikt område kan jag aldrig garantera att smärtan försvinner. Jag kommer att göra mitt bästa för att öka blodcirkulationen i området och se till att energin flödar bättre där. Men det innebär inte en garanti att det slutar göra ont. Däremot garanterar jag att energiflödet i kroppen fungerar bättre efter reiki.

Reiki är som sagt naturligt och alla använder metoden. De flesta vet dock inte att de gör det. :-)
När vi har ont någonstans lägger vi en hand på eftersom det känns bättre. När våra barn har skadat sig så håller vi om och blåser kärlek på det ömma stället. När de har feber lägger vi en hand på deras panna eller håller om dem. Alla de här sätten tillför kärlek och energi. Alla använder reiki-metoden. Vill man lära sig att uppfatta energierna eller lära sig hur man kan tillföra ny livsenergi så ska man gå en reikikurs.

Men kan alla ta emot reiki? Den frågan funderar jag kring i nästa inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *