Energier och helande. Del 4

Kan alla ta emot reiki? Vad är utrensingar?

Ja, det här är en fråga som diskuteras ständigt. Framför allt bland dem som utövar reiki eller andra former av healing. Och kanske är det helt enkelt inte så att det finns ett tydligt svar på frågan. Här nedan skriver jag utifrån min erfarenhet och hur jag arbetar.

Ordet ”reiki” betyder universell livsenergi. Det är en kraft som finns i allt. Människor, djur, växter och ting. Allt består av energi. Den här energin kan vi påverka. När vi jobbar med reiki ser vi över klientens energibalans och ser till att den flödar fritt i kroppens alla system, organ och vävnader. När vi stöter på en blockering så löser reikin upp den och låter energin återigen flöda i området. Det här är generellt väldigt bra. Vi lyfter bort det som är låst och tillåter området strömma av naturligt ljus igen. Typ alla mår bra av reiki!

Utrensningar kan dock bli en följd av reikin. Men vad är det och varför får man det? Man kan säga att utrensningar är kroppens sätt att göra sig av med blockeringen som funnits. Den stagnerade energin ersätts med ny, flödande energi och måste därför lämna kroppen. Det brukar oftast ske med kroppens naturliga system – urinen, avföring, hosta eller orenheter i hyn. Av dessa är ökad kissnödighet det absolut vanligaste enligt min erfarenhet. Urinen kan dessutom lukta lite annorlunda. Det här är precis som det ska vara! Vi vill ju bli av med det gamla så att det nya får fritt spelrum! Utrensningar är alltså en bra sak!

När ger jag inte reiki?
Dock finns det tillfällen där jag inte ger reiki. (Trots att reikin i sig aldrig kan skada utan bara är kärleksfull energi.) Det handlar om i vilket skick klienten är. Jag säger nej till reiki om klienten:
– Lider av svåra smärtor pga många olika sjukdomar i kroppen.
– Lider av svår psykisk ohälsa.

Svåra smärtor:
Här menar jag extremt svåra smärtor. Människor som dagligen utkämpar ett krig mot sin egen kropp. Reikin vore en fantastisk hjälp för dessa människor (och reikin är verkligen bra!) om det inte vore för utrensningarna som kan följa. När jag möter en människa med svår smärta är det därför viktigt för mig att personen är fullt informerad om hur reikin jobbar. Vill de ändå prova reiki så provar vi 10-15 minuter första gången. Sedan gör vi en utvärdering och ser om vi kan förlänga tiden nästa gång.

Svår psykisk ohälsa:
Här menar jag inte nedstämdhet, depression, ångest eller liknande. Jag menar människor som lider av psykoser eller har så mörka tankar att de har övervägt att begå självmord.
Varför får de inte reiki av mig?
Även om de mår bra när vi träffas och när de får reikin så kan jag inte helt säkert veta vad reikin triggar igång i utrensningarna. Till dessa människor erbjuder jag chakrabalansering, en stunds vila samt lite samtal. Jag är inte utbildad terapeut, så det är viktigt för mig att veta att personen mitt emot mig har en regelbunden kontakt med vården och att de känner att de får hjälp därifrån.

Observera att det här är hur jag arbetar och reflekterar. Andra reikiutövare har kanske andra sätt att resonera. Är du osäker på om du kan ta emot reiki så är mitt tips att du kontaktar mig (eller den du vill besöka). Då kan vi tillsammans prata om hur reikin kan hjälpa dig och vad du kan förvänta dig vid ett möte. 99,9 % av alla jag har träffat mår jättebra av reiki, så…:
Don’t worry! :-)

Nästa gång tar jag upp ett annat diskuterat ämne – vad säger lagstiftningen? Vad får jag som reikiutövare göra och inte göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *