Vad menar jag med ”taggar”?

På mina Reikikurser pratar jag om ”taggar”. Vad innebär detta? Vad pratar jag om då?

Jo, jag menar det här:
Allt som händer oss lämnar spår i oss. Positiva händelser ger oss kärleksfulla känslor, upplevelser och minnen och stärker vår självkänsla och självkärlek.
Negativa händelser lämnar också spår. Det kan vara stora saker som trauman. Men andra typer av upplevelser kan också vara negativa. T ex om du inte blir sedd eller lyssnad på. Kanske blir du förminskad eller nedvärderad. Orättvist behandlad eller förbisedd. Alla sådana händelser lämnar spår och det är dessa oförrätter jag kallar för ”taggar”.

När du får ett orättvist bemötande, särskilt i unga år eller tonår, träffar det dig som en vass kniv, men vad händer om du inte hävdar din rätt där och då? Jo, då lägger sig skadan som en liten tagg inom dig. Och där kan den ligga ganska länge. Den kapslas in och gör inte mycket väsen av sig. Precis som en tagg eller sticka i fingret som inte känns om du inte bryr dig om den eller petar på den.
Det går att fejka att allt är bra riktigt länge. Det går jättebra att le och leva som vanligt med en inkapslad tagg inom sig. Man kan t om glömma bort att den finns där. Istället börjar man vänja sig vid att hantera livet på det sätt du lärde sig den där gången du blev träffad av den vassa kniven. Utan att veta om det kanske du börjar ta på dig skulden för det mesta. Eller så förminskar du ditt eget värde och tänker att du inte är värd kärlek eller annat som skulle få ditt liv bättre. Den där inkapslade taggen får ditt självförtroende och självkärlek att sjunka.

Men på sikt håller det inte. Du orkar inte hålla emot det underliggande trycket längre och du kan uppleva att du tappar fotfästet. Du märker att något är fel, men vet inte riktigt vad. I det här läget är det många som söker hjälp och en del kommer till mig för att prova Reiki.

När Reikin strömmar in i dig så fylls du av energi. Den universella energins mål är att du ska fyllas av gränslös kärlek och att du ska må så bra som möjligt. När Reikin strömmar fram i din kropp så hittar den taggarna och lyfter upp dem till ytan. Väl uppe vid ytan blir de synliga och det går att bearbeta dem, bryta mönster och läka.

En helad kropp är en kropp utan taggar.

Reikin och samtalen efteråt är tillfällen att läkas och komma vidare på sin personliga stig. När du kommer till mig på Reiki så är jag noga med att inte släppa taget om dig. Mitt mål är att du ska ha fått nya tankar med dig och veta att det går att bryta mönster, oavsett vilka taggar som trängt fram.
Jag vet att det går, för jag har gjort det själv.
Varmt välkommen till mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.