Reiki i litteraturen

Det finns mängder med böcker om Reiki. Om man söker på ordet ”Reiki” på Bokus så får du 1378 träffar. Om man vill läsa mer om Reiki och vill fördjupa sig i ämnet – vad ska man läsa då?
Ja, det beror förstås på vad du är ute efter. Kursmaterial, egna upplevelser, möten med klienter, Reiki i naturen, Reiki i kombination med andra healingmetoder, Reikins historia, Reiki sett ur buddhistiskt och traditionellt japanskt perspektiv… Det finns böcker om allt.

Jag har läst mycket Reikilitteratur. Många titlar är mycket bra medan andra är mindre givande. På bilden bredvid ser du mitt lilla Reiki-bibliotek som det ser ut just idag. Men nya böcker tillkommer alltid efter hand. :-) I det här inlägget tänkte jag lyfta fram fem av favoriterna i mitt bibliotek.

”This is Reiki” av Frank Arjava Petter
Det här är den absoluta bästa grundboken i mitt tycke. Den täcker allt. Från historia och personporträtt till upplevelser och tips på Reikins användningsområde. Läser du den här så har du tillräckliga kunskaper i Reiki och kan sedan fördjupa dig mer i de områden som du tycker är mest intressanta.

”An Evidence Based History of Reiki” av William LeeRand mfl
Om man vill veta mer om Reikins grund och historia så är det den här boken som gäller. Den är oerhört bra sammanfattad och tar upp mängder med aspekter och information. Boken är dock lite svår att få tag på, men den amerikanska amazon är ett tips.

”Reiki in Clinical Practice” av Ann Baldwin.
Det här är ett genombrott i Reikins bokvärld. Baldwin är läkare och forskare OCH ReikiMaster. I den här boken presenterar hon konkret fakta om vad som faktiskt händer i kroppen när en klient tar emot Reiki. Det är en oerhört fascinerande bok med mängder av statistik och mätbara data. För en som jag (som gärna läser en forskarrapport) så är den här boken guld värd.

”The Healing Power of Reiki” av Raven Keyes
Keyes är en av USA:s mest kända ReikiMasters. Hon är den som lyckats få in Reikin i vården i USA och boken innehåller mängder av berättelser om vårdmöten och situationer i operationsmiljö. Här varvar hon egna upplevelser med utvecklingen av det hon senare kommer att kalla för ”Medical Reiki”. Det här är en oerhört inspirerande bok för dem som strävar efter att kunna ge Reiki under Sveriges vårdtak.

”The Inner Heart of Reiki” av Frans Stiene
Här presenteras de bakomliggande strömningarna i Mikao Usuis lära. Här får vi veta vad De fem Reikiidealen egentligen innebär. Vi får veta vad Sensei Usui egentligen ville uppnå med sin vistelse vid Mount Kurama 1922. Vi får en bild av Japan vid den aktuella tiden och vad som egentligen färgade grupperna som skapades.
Den här boken förändrade mig på djupet. Det är ingen bladvändare utan en bok som är djup och kräver eftertanke. Den är oerhört fascinerande och mycket, mycket givande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *