Reiki och reikikurser

Reiki är en japansk energimetod där vi arbetar med det allra högsta bästa. Du kan använda reiki för egen healing och läkning, men du kan också använda den för att hjälpa andra. Ordet ”reiki” brukar översättas som universell livsenergi.

När vi placerar händerna på klientens kropp jobbar vi med qi – livsenergin. Klientens kropp svarar med att utsöndra hormonet oxytocin. Effekten av reiki är smärtreducerande, djupt avslappnande, avstressande och är i många fall ångestdämpande. Det kan också påverka blodcirkulationen och sänka högt blodtryck. Under reiki går kroppen ner i djup avslappning vilket gör att kroppen får en paus. I den pausen får kroppens alla celler möjlighet att vila och självläka.

Reiki är friskvård och du ska kunna använda din friskvårdspeng för både sessioner och utbildning. Detta är reglerat av din arbetsgivare, så kontrollera det gärna i förväg. Reiki används inom traditionell vård i många länder och här i Sverige arbetar Förenade Reikiförbundet med att sprida kunskapen om metoden.

Jag skickar även reiki på distans. Det kan låta konstigt att det skulle kunna fungera, men faktum är att reiki fungerar lika bra på distans som vid en fysisk session. Kontakta mig om du vill veta mer, eller om du vill boka en tid.