top of page

Att uppleva en regression

Under helgen slutförde jag min utbildning till regressionsterapeut, och jag är sååå glad att jag valde den här vägen! Helgen har varit fantastisk på alla sätt och vis och verktyg och redskap för att bemöta klienter i deras regression har fallit på plats. Nu ser jag fram emot att finnas vid din sida om du vill uppleva en regression.


Hur går det till?

Du får lägga dig bekvämt tillrätta på bänken/britsen. Jag stoppar om dig och ser till att du ligger skönt. Allt ska kännas tryggt och behagligt. Under en regression är det tyst, så den vanliga musiken som brukar klinga i lokalen är avstängd. Vanliga ljud från världen utanför är en del av stunden och är inget som stör.

Vi börjar med att gå igenom vad en regression egentligen är och vad du kan förvänta dig. Efter det leder jag dig ner i djup avslappning innan vi låter din själ föra oss till ett liv som är viktigt för dig just nu att återse. Jag skriver ner allt som händer. När vi är klara leder jag dig lugnt och tryggt tillbaka till rummet och till din plats på britsen. Efteråt bjuder jag på vatten eller te och lite frukt och vi går igenom det som framkommit.


Vi gör ingen analys eller har någon diskussion om det du upplevt. Det är upp till dig att läsa igenom det på egen hand och känna efter hur detta är viktigt för dig här och nu. Du får med dig några frågor som hjälper dig att fånga in upplevelsen.


För att du ska få en känsla för hur det skulle kunna vara så delar jag med mig av en av mina regressionsupplevelser från ett av mina tidigare liv. Det här är anteckningarna från terapeuten som ledde mig:

"Jag har tunna svarta skor på fötterna, någon toffelliknande. Kläder - grovt bruna, typ av dräkt. Nunna. Har du något annat på dig? Hätta av något slag. Tygstycke över pannan och ner över halsen. Ett tungt rep med nycklar på vänster sida. Rått och kallt i luften. Djupt nere i en källare eller något. Luktar fukt och tända ljus. Jag bär något. Jag vet inte vad jag håller i. Någon typ av papper. Tjocka som är omlindade av något lädersnöre. Kan du se vad det står på pappren? Det översta bladet är någon form av skyddspapper. Jag vet att det är bibeltexter, latin. Vilket år är det? Slutet på 1300-talet någon gång. Vet du var du är? Frankrike. Vad gör du? Jag ansvarar för något i klostret och just de här papprena ska bindas ihop. Jag är på väg till bokbindaren. Vad får du för känsla? Både positiva och negativa. Jag känner mig sjuk. Ont i bröstkorgen. Som att det sitter någon typ av stopp i luftrören av något slag, febrig, sjuk. Samtidigt trygg. Ser du någon annan omkring dig? Just här är jag ensam till bokbindaren som har kommit till vårat kloster. Ser inga mer just nu. Jag håller på att tappa rösten. Ska vi ta dig fram 5 år? Ja, tack. Nu kan jag andas."


Upplevelsen fortsatte, men vad som händer därefter behåller jag för mig själv. Det var en vacker upplevelse, full av kärlek och tillförsikt.


Vad kan en regression tillföra?

Man kan ha flera olika anledningar till varför man vill göra en regression. Det kan förstås vara av ren nyfikenhet - för att få del av liv som själen upplevt tidigare. Men det kan också vara av healingskäl - att ha möjlighet att låsa upp blockeringar som ligger djupt inombords. Ett exempel: Jag har tidigare, under många år, haft fobi för snö. Det låter kanske konstigt, men jag mådde riktigt dåligt när snön föll utanför fönstren. Under en återblick i ett tidigare liv fick jag svar på varför den här orationella fobin fanns. Och först efter den upplevelsen släppte min skräck. Idag kan jag t om tycka att snö är vackert. Att göra en regression kan alltså hjälpa oss att släppa tillsynes obefogade känslor.


Viktigt att tänka på!

Vi har alla levt olika sorters liv. En del har varit vackra, vardagliga och fulla med relationer. Andra har varit rika och enastående. Andra har varit destruktiva och smärtfulla. Vi har alla levt som både förövare och offer. Det här är helt enkelt vår själs sätt att utvecklas. Det är viktigt att vara medveten om detta när man går in i en regression eftersom vi aldrig kan styra vilket liv som kommer att upplevas. Du får ha tillförsikt och tillit till att det som du får uppleva är viktigt för dig ur något hänseende här och nu.


Kan alla göra en regression?

Du ska vara stabil i din person. Personer med drogproblematik av olika slag eller personer med sviktande mental hälsa ska stå över. Innan du gör en regression hos mig vill jag därför ha träffat dig på healing innan. Det är viktigt för mig att veta att du mår bra i dig själv och att du orkar med en djup helande process som en regression innebär.

Är du osäker så är du välkommen att kontakta mig.17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page