top of page

Jag brinner för det jag arbetar med

Att arbeta med healing och helhjärtat tro på det man gör är inte alltid enkelt. Långt ifrån alla är lika övertygade om Reikins under som jag. :-) Emellanåt känns det som om jag står på en Reiki-barrikad och viftar med en revolutionsflagga. Ibland känns det tröstlöst. Som om jag och de andra som står vid sidan om mig är helt osynliga. Men. Emellanåt känns det annorlunda. Som om vårt budskap plötsligt nås av intresserade öron och öron! Och det är så roligt! Plötsligt är det någon som verkligen hör vad vi säger och förstår att Reiki kan hjälpa människor.


Att stå på bryggan Jag har ena benet i den akademiska världen och det andra benet i healingvärlden. Å ena sidan en fil.mag i religionsvetenskap med inriktning migration och Karuna Reiki Master (med mer) å andra sidan. Och hur märkligt det än kan låta så går det alldeles utmärkt att kombinera de här två världarna. Mitt mål är att driva Reikin framåt i Sverige. Jag önskar mig större förståelse för vad Reikin verkligen är. Och vore det inte fantastiskt om Reikin kunde finnas som ett komplement till den traditionella vården? Som en del av patientens omvårdnad?


Hur arbetar jag för att nå målen? Jo, genom att sprida den forskning som finns om Reiki. Gång på gång visar forskningsresultat att patienter som tar emot Reiki får förbättrad livskvalitet i form av lägre smärta, bättre sömn, bättre aptit, ökad blodcirkulation samt mindre stress, oro och ångest.


Konsultuppdrag Förenade Reikiförbundet i Sverige arbetar mot samma mål – öka förståelsen av vad Reiki är samt att få in Reikin i vården. Under ett par år satt jag med som utvecklingssamordnare i styrelsen, men numera har jag ett konsultuppdrag. Det känns fantastiskt roligt att få vara med och ta fram fakta och forskning som kan hjälpa oss framåt!

Vill du veta mer om Reiki, vad det är och ta del av fantastiska forskningsresultat? Kika gärna runt här på min hemsida. Under fliken ”Reiki" kan du läsa mer om detta.


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page