top of page

"Reiki funkar inte på mig"

Ibland träffar jag människor som har provat Reiki och som sedan säger "Reiki funkar inte på mig". Min följdfråga blir alltid: "Hur menar du att det inte funkar?" Det visar sig alltid att personen har haft en förväntning på att Reiki ska bearbeta ett visst problem och när det inte har gjort det så "fungerade inte" Reikin.


När man tar emot Reiki så fylls kroppen av den universella energin och kraften går alltid dit det behövs. Det kan vara en kroppslig lindring eller en stressreducerande stund med fokuserande effekt. Men lika ofta jobbar Reiki på ett plan som vi inte kan uppfatta med våra vanliga sinnen.


Reiki arbetar ofta med underliggande orsaker till vårt mående. Därför är det ofta vanligt att man får förändrad sömn perioden efter en session. Drömmar kan bli intensiva eller så kan man känna sig tröttare än vanligt. Man kan sova som en stock eller ha orolig sömn.

Det kan också vara så att man känner sig mer emotionell än vanligt eller att man har lättare/svårare att uttrycka sig i tal eller skrift. Allt det här är bra saker. Det handlar om att minnen/känslor/upplevelser rensas ut från våra inre. Just när det händer kan det upplevas som jobbigt och det kan vara svårt att se det positiva i det hela. Men precis som uttrycket "efter regn kommer sol" så följs detta av större lugn inom oss. Reiki kommer in med ljus.Den här lite ironiska bilden illustrerar vad som händer inom oss när vi tar emot Reiki under en längre tid. Den streckade diagnonala uppgåtgående linjen visar det förväntade resultatet. Den diagonala heldragna linjen (berg-och-dalbanan) visar den faktiska processen. Vissa gånger ger en session en rejäl utrensning, och vi mår sämre under en period, men på det hela taget så går måendet stadigt uppåt.


Så även om Reiki inte fungerade på dig så garanterar jag att något hände. Det kan vara svårt att sätta ord på vad.


Varmt välkommen att prova! Boka din tid på bokadirekt. Eller kontakta mig så hittar vi en tid som passar dig bäst.


Kramar

/Ellinor21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page