top of page

Vad är skillnaden mellan klassisk japansk Reiki och Holy Fire?

Och varför har jag valt Holy Fire?


På nätet finns många benämningar på Reiki, och om man känner sig dragen att gå en kurs kan det kännas lite snårigt. Hur vet man vilken inriktning man ska välja? Klassisk japansk Reiki och Reiki, Usui Holy Fire? Vad är skillnaden mellan de två olika? Detta ska jag försöka bena ut i det här inlägget.


Det allra kortaste svaret är: det är ingen skillnad. Oavsett vilken inriktning du går så får du lära dig Reikins historia, Reikins handpositioner och Reikisymbolerna (om du går Reiki 2 vid tex en intensivkurs).


Det längre svaret är: Skillnaden ligger i hur initieringen genomförs. I den klassiska japanska Reikin sker initieringen genom att din Master är din kanal till Reikikällan. Mastern initierar dig genom en särskild ceremoni. Reikin går från Reikikällan, genom Mastern och in i dig.

I Usui Holy Fire sker ingen inblandning av Mastern. Istället kopplas du ihop med Reikikällan och du får din initiering direkt från Reikikällan. Pga direktkontakten kallas initieringen för "Placering" inom Holy Fire.


Jag är Karuna Reiki Master enl Usui Holy Fire. Går du på kurs hos mig så är det Holy Fire du tar emot. Jag har valt Holy Fire av flera olika anledningar:

  1. Jag tilltalas av direktkontakten med Reikikällan eftersom jag upplever den som väldigt ren. Jag ville inte att min initiering skulle gå genom en Master.

  2. Holy Fire är varumärksskyddat. Det betyder INTE att Reiki är skyddat. Det innebär att om du går en kurs i Holy Fire så är du garanterad ett visst innehåll i kursen. Oavsett vilken master du går för ska du känna dig säker på att du får samma information. Det finns tydliga manualer och tydlig information. Jag upplever att det garanterar en hög klass på kurserna - det är inga mellanhänder.

  3. Litteraturen i Holy Fire är källkritiskt granskad. Den bygger på forskning och manualerna är sammanställda med tydlig källhänvisning.

  4. Jag uppdateras löpande om Reikiforskning, både den historiska och den pågående medicinska forskningen.

Men Reiki är Reiki oavsett vilken gren du går. Det handlar om att möta människor, att förmedla energi och att arbeta med kärlek.


Jag tycker att det är klokt att känna efter innan du går en kurs så att du vet vad du kan förvänta dig. Alla känner sig inte dragna till Holy Fire, och det är helt ok. Mitt råd är dock att ta reda på vad du får i din kurs - vilken litteratur ingår, vad kan du förvänta dig att kursen ska innehålla och vad har du för kunskaper när kursen är slut?


Vill du veta vad mina kurser innehåller så kan du kika i menyn här ovanför. Och som sagt. De bygger på Holy Fire systemet.


Har du fler frågor? Hör av dig på: ellinor@lavendala.se så svarar jag gärna på dina frågor!


Det här är kurslitteraturen för Reiki 1 och 2 i Usui Holy Fire. Den finns tillgänglig att köpa på tex Bokus och Adlibris. Om man anmäler sig till en kurs så ingår litteraturen i kursavgiften.

81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page