top of page

Reiki och klimakteriet

För många kvinnor kan klimakteriet vara en, minst sagt, utmattande period. Humör, känslor, vallningar, stress, försämrat minne, ledvärk och torrhet är bara några av effekterna av utebliven östrogen-produktion. På nätet finns mycket information om kvinnors hälsa, men idag vill jag lyfta fram Mel Robbins och hennes podd-avsnitt "The #1 Menopause Doctor: How to Loose Belly Fat, Sleep Better & Stop Suffering Now.

Här får du veta vad som händer i en kvinnas kropp och själ, inte bara under klimakteriet utan under hela livet. Jag fick veta en massa nytt som jag inte tidigare kände till. Kanske får du också det?


Det går att förbättra sitt mående. Vården brukar rekommendera flera saker (förutom hormonbehandling):

  • fysisk aktivitet

  • förbättrad sömn

  • kost och näring

  • stresshantering

Det kan alltså vara läge att se över sina vanor.


Reiki vid klimakteriet

Flertalet studier visar att Reiki är stressreducerande, djupt avslappnande, dämpar ångest och oro. (Ta del av forskningsresultat här.) Och i mars 2024 publicerades en studie där man fokuserat på Reiki som stressreducering vid klimakteriet!


Studien "Effect of Reiki Application on Menopausal Symptoms" genomfördes i Turkiet. 48 kvinnor deltog i studien. De delades in i två grupper - en grupp som mottog distansreiki och en kontrollgrupp.

Resultaten visar att gruppen som mottog Reiki fick signifikant förbättrat mående ur flera aspekter - fysiska besvär såväl som psykiska besvär. Man slår även fast att Reiki är ett bra alternativ till vård då det är kostnadseffektivt, inte ger biverkningar och är lättillgängligt.


Du kan läsa den officiella engelska sammanfattningen här: KLICKA HÄR


Naturligtvis ska du söka vård om du har besvär. Behöver du hjälp med stressreducering så kanske Reiki är ett alternativ för dig? Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller vill boka tid för behandling/samtal.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page