top of page
Buddha staty

Yoga Nidra

Yoga Nidra – att ge kroppen och sinnet den totala avslappningen

 

Nidra är sanskrit och betyder sömn. Yoga Nidra kan enklast översättas som Den Yogiska Sömnen. Enkelt uttryckt handlar det om att utövaren går in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen slappnar av på djupet. Hjärnaktiviteten, hjärnvågorna, sänks på ett sätt som inte kan uppnås i annan meditation.

 

En Yoga Nidra är uppbyggd efter ett givet mönster för att uppnå bäst effekt.
Så här går det till:

Deltagaren sitter, eller ligger, så bekvämt han/hon bara kan. Det handlar om mjuka material, skönt underlag, vila och värme. Inledningsvis ägnas en stund åt att hitta den optimala och mest vilsamma positionen.

Läraren, eller instruktören, guidar deltagaren med sin vanliga röst. Dvs det är ingen melodisk, dämpad, långsam röst som är vanlig i meditation. Istället är det en vanlig samtalston som används. Guidningen låter deltagaren flytta sitt fokus till olika ställen i kroppen, en typ av kroppsscanning, vars syfte är att bryta roterande tankar. Man använder även visualiseringar och motsatser för att uppnå vila för sinnet. Deltagaren kan också sätta en intention under stunden. Tex sätta ord på en innerlig önskan. När sessionen är slut så återkommer deltagaren lugnt till rummet.

 

Många säger att de är osäkra på om de sov eller var vakna. Kanske har man enbart registrerat lärarens röst, men kommer inte ihåg vad som sas. Det spelar ingen roll. Yoga nidra är en adaptogen metod, dvs den ger deltagaren precis vad denne behöver där och då. Du får precis det du behöver under stunden.

Det går inte att göra fel. Det finns ingen prestation i utförandet. Du behöver inte ens följa rösten. Det är alltid viktigare att du följer din egen inre röst när det handlar om Yoga nidra.

 

För att få ut så mycket som möjligt av din Yoga nidra så är det bra om du:

  • Stänger av ljudet på din mobil så att du får vara ifred

  • Har mjuka material omkring dig. Sköna kuddar, ett mjukt underlag, bolster, täcke etc. Det kan inte bli för mysigt!

  • Släpp prestationskraven
     

Jag erbjuder Yoga nidra i grupp. Priset är 150 kr/person. Datum för gruppsessionerna är:

Onsdag 8 maj kl 16.00
Måndag 20 maj 18.00

 

Vill du boka en enskild Yoga nidra så gör du det via bokadirekt. Här är det bara du och jag. Passar dig som behöver avslappning men som inte tycker om att delta i grupp. 60 min = 775 kr

bokadirekt-logo.png

Vill du boka en tid? Klicka på länken så kommer du till min bokadirekt. Hittar du ingen tid som passar dig så är du välkommen att höra av dig. Tillsammans hittar vi en tid som passar dig. Maila mig på: ellinor@lavendala.se 

 

bottom of page