top of page

Healing, Kalla Fakta och andra tankar

Jag tycker det är bra att media belyser alternativ vård. Det finns väldigt många inriktningar, mer eller mindre seriösa, och det finns tyvärr många oseriösa utövare som lovar både det ena och det andra. Jag försvarar inte alla utövares tankesätt och arbetssätt. Verkligen inte. Däremot tycker jag det är viktigt att lyfta fram att vi är många seriösa utövare. Jag anser att jag är en av dem.


Jag presenterar mig som healer. Vad betyder då det för mig? För mig innebär det att jag ser till hela människan. Dvs helandet på en holistisk nivå. Jag vill att alla ska känna glädje, må bra i sin kropp och att alla ska känna lugn och ro i tankar och själ. Det här sättet att se på saken utesluter inte traditionell vård. Tvärtom anser jag att samarbetet är jätteviktigt! Det jag kan bidra till i sammanhanget är lugn, ro, ett tillfälle att lyfta tankar och ta fram olika perspektiv. Lite som en blandning mellan meditationscoach och livscoach kanske? Vid ett möte hos mig sätter jag klientens innersta kärna i centrum. Healingen går ut på detta (där klienten kommer ner i varv, blodcirkulationen ökar och stress lägger sig), liksom det efterföljande samtalet. Läkare, fysioterapeut, psykologer etc samt eventuell medicinering är precis lika viktigt. Alla pusselbitar behövs.


Hur arbetar jag: Jag arbetar mest med Reiki och jag garanterar aldrig ett visst resultat. Forskning har visserligen visat att Reiki har en lång rad positiva effekter, men jag lovar aldrig min klient att detta kommer att uppnås. Om jag märker att en klient har ett nedstämt mående så tar jag alltid detta på allvar. Frågar vidare, kollar om det finns vårdkontakt etc. Skulle jag märka att personen är i stort behov av vård så rekommenderar jag denne att uppsöka läkare eller annan adekvat institution. Dagen efter ett besök hos mig kontaktar jag alltid klienten för att följa upp besöket. Hur mår han/hon dagen efter och har det kommit frågor?


I botten är jag undersköterska samt har en fil.mag i religionsvetenskap. Jag är konsult åt Förenade Reikiförbundet i Sverige och min uppgift är att ta fram fakta och presentera senaste forskningen. Jag är noga med källor och forskning samt arbetar efter patientsäkerhetslagen. Jag ser mig själv som ljusarbetare och healer, men för mig handlar det om att hjälpa min klient att må så bra som möjligt. Jag får fantastisk feedback från mina klienter och särskilt en återkoppling ligger mig varmt om hjärtat: "Tack för att du hjälpte mig få mitt andetag tillbaka".


Läs mer!

Ta del av Reikiforskning: Reiki och forskning | Lavendala

Reiki och patientsäkerhetslagen: Reiki och patientsäkerhetslagen (lavendala.se)

Reiki och det parasympatiska nervsystemet: Reiki och det parasympatiska nervsystemet (lavendala.se)

Myter och sanningar om Reiki: Myter och sanningar om Reiki (lavendala.se)51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page